A regény megmutatja, miféle világban élünk

2019.09.11. 07:00

Miért kergetjük hiába a boldogságot?

Hol keressük a boldogságot, és mire vagyunk képesek érte? – ezt firtatja dr. Kiss Tamás No comment című kollázs-regénye, amelyet szeptember 12-én, csütörtökön 17 órakor mutatnak be az Őrvidékházban.

VN

Dr. Kiss Tamás kötetének bemutatója szeptember 12-én lesz az Őrvidékházban

Fotó: VN

A bemutatót a Szülőföld Könyv­kiadó rendezi az Őrvidékház Irodalmi Műhely című rendezvénysorozatában, közre­működnek: Sülyi Péter költő, dramaturg, rendező, az Omega együttes szövegírója, Huzella Péter, Kossuth díjas zeneszerző, gitáros, énekes, Seregély Krisztina énekművész, Kuzsnér Péter zongoraművész.

A regény egy olyan kortárs mű, amely cselekménye Magyarország mellett nemzetközi színtereken is játszódik. Az identitáskeresés kérdését kiterjeszti különböző kultúrákra, és rámutat egy lélektani értelemben is súlyos válságra, melyet részben a történelem, másrészt posztmodern világunk embertelen életritmusa és életfilozófiái generálnak. Mindenki kergeti-keresi egyre a boldogságot, de nemzeti és vallási gyökerek nélkül hiába.

Dr. Kiss Tamás kötetének bemutatója szeptember 12-én lesz az Őrvidékházban
Fotó: VN

Az emberre élete során az örökölt sajátosságok mellett rárakódnak a személyiségrétegek, így válik belőle egyedi, egyetlen kollázs-teremtmény. A mű annyira „kortárs”, hogy már beleugrik a csaknem létező „poszt-jövő” világaiba is, ahová az egyének maguk után húzzák felmenőik és közvetlen nemzőik múltját is. Ebben a történelmi időutazásban bontakozik ki – Amerikától Japánig – a szereplők igazi mai sorsa, amelyre leginkább a kétségbeesett önmagam-keresés, hazátlanság-érzet, teljes tanácstalanság nyomja rá bélyegét, ami bizonyos szituációkban néha kabaréba csap át. A szerző szándékaiban minden egyes szereplő egy jel; egy önmagát felmutató, magányosan vergődő lelki romhalmaz. A verseket és szépprózákat is tartalmazó szövegkollázs nem más, mint világregény, amerikai, német, magyar és japán tragédiákkal, híres írók, gondolkodók, rockzenei dalszövegek megidézésével mutatja meg, hogy miféle világban is élünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában