a Domusnál

2019.09.16. 20:35

Mobil kormányablak lesz csütörtökönként a Derkovits lakótelepen

Mintegy igényfelmérésként a Domusnál is tart ügyfélfogadást a kormányablakbusz, csütörtökönként intézhetnek helyben ügyeket a Derkovits városrész lakói és persze a környékbeliek, az oladiak is – jelentették be a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei csütörtökön a hely­színen.

Vas Népe

Dr. Melega Miklós, dr. Balázsy Péter, Lendvai Ferenc és Janzsó Zoltán a tájékoztatón

Fotó: Cseh Gábor

– Többen a zászlajukra tűzték az eddigi választásokon, hogy kormányablakot nyitnak az órásháznál, nem sikerült nekik – kezdte Lendvai Ferenc képviselő, képviselőjelölt a tegnapi tájékoztatón.

Mint mondta, keresték a megoldási lehetőséget, hogy a Derkovits városrészen is elérhető legyen a hivatali ügyintézés. Megmutatta: levelet írtak Harangozó Bertalannak, Vas megye kormánymegbízottjának, aki a napokban kelt válaszlevélben azt írta, engedélyezi, hogy a Domusnál állomásozzon a megye mobil hivatali helyisége, a kormányablakbusz. Páros héten csütörtökönként 12 és 15 óra között, páratlan héten 9 és 12 óra között lesz itt a kormány­ablakbusz.

Dr. Melega Miklós, dr. Balázsy Péter, Lendvai Ferenc és Janzsó Zoltán a tájékoztatón
Fotó: Cseh Gábor

Az ügyintézési lehetőségről szórólapon tájékoztatják a környéken lakókat. Van igény az itteni ügyintézésre, erről is hallották a szombathelyiek véleményét, mondta dr. Balázsy Péter, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. Emlékeztetett, hogy a Domus magántulajdonban van, felelős városvezetésre készülve pedig nem tesz olyan ígéretet, amelyet nem tud betartani. Ami biztos: a mobil ügyintézés, amely már a héten elkezdődik. Megvizsgálják egy állandó kormányablak lehetőségét, hogy a kormány segítségével kivitelezhető-e.

A Derkovits köztereinek rendbetételét is említette, és nem véletlenül érkezett a sajtótájékoztatóra Lendvai Ferenc mellett dr. Melega Miklós és Janzsó Zoltán: mindhárom választókerület lakói jól járnak a kormányablakbusszal, amelynek kihasználtsága egyfajta igényfelmérés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában