hatodik fesztivál

2019.09.10. 07:00

Pálinkák bírálatára és az alma ünnepére készülnek Jánosházán

A hatodik almafesztiválra és az ötödik alma- és csonthéjas pálinkák versenyére készülnek Jánosházán. A párlatokat holnap bírálják, a díjátadó pedig az egyik fénypontja lesz a szombati fesztiválnak.

Bakos Ágnes

Az alma lesz ismét a főszereplő Jánosházán, minden létező formájában

Fotó: VN-archív

Jánosháza önkormányzata és a Millennium Polgári Egyesület rendezi a hatodik almafesztivált és ötödször versengenek a vasi alma- és csonthéjas pálinkák, párlatok. Egyben bírálják az alma-, a birs-, a körte­párlatokat, külön az ágyas nedűket és a likőrféléket. Ma délig jelentkezhetnek, akik megméretnék, minősíttetnék a párlatukat, s holnap ül össze a szakmai zsűri, a döntésük majd szombaton, az almafesztiválon lesz nyilvános. Értékelnek civilek is: a fesztivál napján kóstol a társadalmi zsűri, s a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is hirdet saját kedvencet.

Az alma lesz ismét a főszereplő Jánosházán, minden létező formájában
Fotó: VN-archív

A verseny csak egy lesz a sok almás program közül: szombaton bundában, frissen, facsarva, vagyis minden formában az alma lesz a főszereplő Jánosházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában