Református találkozó

2019.09.18. 07:00

Presbiteri konferenciát tartottak Körmenden

Második alkalommal tartottak az őrségi és a pápai egyházmegye tagjai presbiteri konferenciát Körmenden.

Markó Petra

Dr. Steinbach József református püspök elmondta, mindig egy fontos téma köré építik a találkozót, most a legfontosabb az volt, hogy a két egyházmegyéből a lelkész és a világi tisztségviselők beszélgessenek például arról, hogy a 21. században hogyan áll a kereszténység, ezen belül a református egyház ügye. A programmal egyben előkészültek a hat egyházmegye éves találkozójára is.

Hella Ferenc lelkipásztor, dr. Steinbach József püspök, Szabadi István házigazda, Bebes István polgármester, Tóth András, a pápai egyházmegye esperese, dr. Szabó György, a pápai egyházmegye gondnoka
Fotó: Jámbori Tamás

 

– A mostani nap lelki töltekezés is, ami a következő évek nehéz időszakain segíthet át – ezt Bebes István polgármester mondta. – 775 évvel ezelőtt kapott a település városi kiváltságokat, amivel a vallási felekezetek is megerősödhettek, és Körmend a kereszténység egy központjává vált. Ennek fontos része a helyi református gyülekezet, amely nagyon sokat dolgozik azért, hogy a települést ötleteivel, munkájával szebbé tegye – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában