jogi lépéseket tettek

2019.09.26. 07:00

Szakad a Pro Savaria? – Nyílt levélben tiltakozik az egyesület tizenegy tagja

A Pro Savaria Egyesület 11 tagja írta alá azt a nyílt levelet, amelyben az ellen tiltakoztak, hogy Molnár Miklós alpolgármester a helyi közgyűlésben átállt az ellenzékhez, és saját maga mögött a jobbikos Balassa Pétert jelölte a listán. Az egyesület tagjai jogi lépéseket tettek.

Vas Népe

Fotó: VN-Archív

„A Pro Savaria Egyesület alulírott tagjai tájékoztatják a Tisztelt Választópolgárokat, hogy Molnár Miklós által a Választási Bizottsághoz az egyesület nevében benyújtott és a médiában megjelent egyéni képviselői listát és a kompenzációs listát az egyesület közgyűlése és tagjai nem szavazták meg, azt nem hagyták jóvá, ezekkel nem értünk egyet” – így kezdődik az a lapunk birtokába került szeptember 10-ei keltezésű nyílt levél, amelyet a Pro Savaria Egyesület 11 tagja írt alá. Az aláírók között van dr. Kovács Lajos szülész-nőgyógyász.

– Molnár Miklós becsapta az egyesület tagjait, félrevezetett minket és úgy adott be listát, hogy nem egyeztetett velünk, nem kapott hozzájárulást a listák összeállításához sem az egyesülettől, sem annak elnökségétől. Úgy nevesített bizonyos személyeket, hogy ők nem is Pro Savaria-tagok – döntő részben jobbikosok, de ott van Marton Zsolt, egykori fideszes bukott alpolgármester és Koczka Tibor is –, mondta az orvos. Hozzáfűzte még: Molnár ahhoz sem kapott hozzájárulást korábban, hogy előbb a baloldalra álljon át a közgyűlésben, majd már a Jobbikkal tárgyaljon és megállapodjon vele közös indulásról az önkormányzati választásokon. A történtek miatt az egyesület tagjai közül többen visszaléptek az indulástól.

A tiltakozók szerint Molnár Miklós becsapta a civil szervezet tagjait Fotó: VN-Archív

– Mások mellett én is úgy döntöttem, hogy nem vállalom a szereplést. Volt, aki az utolsó pillanatban, amikor Molnár Miklós jelezte, hogy a Jobbikkal tárgyal, megegyezett velük a tudtunk és engedélyünk nélkül, felállt és visszalépett. A levél aláírói azt javasolják a választópolgároknak, hogy október 13-án a keresztény, konzervatív, jobboldali szakembereket támogassák. Kovács Lajos egyénileg és a nyílt levelet aláírók is felvállalják, hogy dr. Balázsy Péter polgármester-jelöltségét támogatják. Hozzátette: a levelet általános tájékoztatónak szánták, nem akarták, hogy politikai színezetet kapjon.

Molnár Miklós az esettel kapcsolatban így reagált.

– Látszik, hogy kampány van, kampányban minden lehetséges. Hozzátette: – 2019 májusában a Pro Savaria Egyesület jelenlévő tagjai egyhangúlag választottak elnöknek, így azt gondolom, aki más csapatnak szurkol, az focizzon máshol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában