Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

2019.09.19. 07:00

Teker a falu, kincset keresnek a gyerekek megyénkben

Az idén tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az európai mobilitási hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó program honlapjára Magyarországról 291, Vas megyéből 13 település regisztrált.

Vas Népe

Forgács József a hőkamera használatát magyarázza a vépi gyerekeknek

Fotó: Unger Tamás

Kedden, a közlekedésbiztonsági napon kerékpáros ügyességi versenyre és KRESZ-tesztre hívták a vépi óvodásokat és az iskolásokat – az ovisok műanyag motorokon versenyeztek.

Tegnap a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából érkeztek tűzoltók, hogy bemutassák, milyen egy tűzoltófecskendő kívül-belül, ma életmentés-oktatáson vesznek részt a felső tagozatosok.

Kőszegen hétfőtől vasárnapig ingyenes kerékpárállapot-fel­mérésre vihetik bringáikat a kőszegiek a Várkörön lévő kerékpárboltba. Naponta délelőttönként túrázni indulnak a kőszegi óvodások a városban és környékén. A szombati autómentes napra gyermekeknek kerékpáros versenyt hirdettek cini, mini és maxi kategóriában. Szombaton Megérett a szőlő elnevezésű túra indul a Kálvária hegyre. Vasárnap Kis őszi túra kezdődik 9 órakor a tourinformirodától; a 11 óraitól a déli harangszóig zajlik a Kőszegi Citycross kerékpárverseny.

Szombathelyen 19-én dél­előtt Fő tér a bölcsődés- és óvodáskorú gyermekeké lesz, 19 órától éjszakai futás startol a Csónakázó-tótól. A Múltidéző bringatúra 20-án 17 órakor indul a Fő téri szökőkúttól, 21-én pedig 9 órától benépesül a Csónakázó-tó szigete, ahol a VI. Micimackó futóverseny lesz.

Csepregen 20-án 9.50-től a Malomkertben lesz közlekedésbiztonsági program, 15 órától esetkocsit mutatnak be az ovisoknak, 16 órától kerékpártúra indul a Boldogasszony-tóhoz.

Celldömölkön holnap 8-tól 12 óráig BikeSafe kerékpár-regisztráció lesz a Géfin téren a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével. Vasárnap 10 órától VulkánSági kerékpártúrák indulnak a Vulkán fürdőtől 19,7 és 39,3 kilométeres távokon. 15 órától a Szentháromság tér programjában: trükkös biciklik, elektromos drift gokart, segway, 16 órától kerékpárdíszítés, 18 órától kerékpáros felvonulás.

Kemestaródfán szeptember 21-én regisztrációval és kincskereséssel indul a program 15 órakor. Minden részt vevő gyerek tíz darab tombolaszelvényt kap. 16 órától a Lufi együttes ad koncertet.

Magyarnádalján a faluháznál szeptember 21-én 9 órától a gyerekeket légvár, arcfestés, különböző ügyességi játékok várják. Asztalitenisz-versenyt rendeznek férfi és női kategóriában.

Csákánydoroszlóban vasárnap 13.45-től Hazajáró-közönségtalálkozót szerveznek a Prima Primissima díjas Hazajáró műsorvezetőinek előadásával. 15.30-tól Teker a falu címmel kerékpáros felvonulás is lesz.

Vasalján 22-én 10 órától a sportpályáról Rába-parti biciklitúra indul Körmendre, a Bárkaházhoz. A távot várhatóan két óra alatt teszik meg a résztvevők. 14 órától vetélkedők lesznek, végül tombola értékes nyereményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában