Futófesztivál, családi délután, bakancsos találkozó

2019.09.04. 07:00

Túraszezon-indító, őszköszöntő a megyénkben

Bőséges volt a szeptemberi sajtóreggeli kínálata. Mozgással, sporttal kapcsolatos eseményekre, de kulturális programokra is hívtak a civilek tegnap az Óperint u. 1.-ben.

Tóth Kata

Az oladi iskola rendezvényházába hívnak őszköszöntő fesztiválra szeptember 7-én. Ezúttal is lecsófőző versennyel kezdenek

Fotó: VN-Archív/Szendi Péter

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületet Kívés István képviselte: a szeptember 22-i Schäffler Savaria VI. Futófesztivált népszerűsítette, amelyen több táv közül választhatnak a résztvevők. A felkészültek tíz kilométert futhatnak, a csapatok 4 x 2,5 kilométeres váltóban is teljesíthetik a távot. A hobbifutók számára rövidebb távokat is kijelölnek, a rajthelyszín az egyetem előtti tér, a nevezési határidő pedig szeptember 9.

A Mozgássérültek Vasakarat Sportklubjának új elnöke, Nagy-Kuglicz Kata a szervezet megújulásáról beszélt. Szeptember 28-án délután a Csónakázó-tó szigetére várják a mozgássérülteket, az egészségkárosodottakat és családjaikat egy speciális tájfutóversenyre.

Az Olad Városrészért Egyesület hagyományos Őszköszöntő Családi Délutánját ajánlotta. Szeptember 7-én délután lecsófőző versennyel kezdenek, közben focikupa indul. Gyerekprogrammal – Szamóca Színház, Kajárpéci Vízirevü, óriáscsúszda – készülnek.

Az oladi iskola rendezvényházába hívnak őszköszöntő fesztiválra szeptember 7-én. Ezúttal is lecsófőző versennyel kezdenek
Fotó: VN-Archív/Szendi Péter

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület kőszegi Bakancsos találkozójáról Győrffy Gábor turisztikai menedzser beszélt. Szombaton a főtérre, a várárokba várják a természetszerető családokat, akik szívesen részt vennének kisebb-nagyobb túrákon, akár a városon belüli ügyességi tízpróbán. Az Alpannonia teljesítménytúrák a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület szervezésében kapcsolódnak a rendezvényhez. Szeptember 7-én próbára tehetjük magunkat 10, 15, 25, 33 és 42 kilométeren is. A Kőszegi-hegység értékeit bemutató Őrvidék-Várvidék teljesítménytúrákról a Sakura Egyesület képviselője, Szabolcs Gergely beszélt. Szeptember 21-én 100, 60, 30, 20, 10 és 6 kilométeren is gyalogolhatunk.

A Hegypásztor Kör Hegyháti tájolója szőlőhegyi élményeket kínál. Szeptember 28-án nyitott pincékkel, borkóstolókkal, kulturális programokkal, helyi finomságokkal hívják az érdeklődőket. A 24. Amatőr Rába Maraton szeptember 14-én rajtol 8-tól 11 óráig a szentgotthárdi Alpokalja motel kikötőjéből.

Miután az utolsó kajak is kiköt a molnaszecsődi Rába-hídnál, ska, reggae szól a vendégeknek.

Kopcsándi Zsuzsa Túl a korlátokon című könyvét mutatják be Velemben szeptember 14-én 15 órakor. A Magóvó Kulturális Egyesület szervezésében a könyvbemutatót Kopcsándi Gyula képeiből összeállított fotókiállítás kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában