Szerethető mesevilág

2019.09.18. 07:00

Ügyes kezű nyugdíjasok alkotásaiból nyílt kiállítás Szentgotthárdon

Huszonöt éve alakult meg a városban a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete. A jubileum alkalmából a tagság kézműves-foglalkozásainak termékeiből nyílt kiállítás pénteken a színház aulájában.

Tersztyánszky Krisztina

A színház aulájában mutatta be a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete a kézműves foglalkozásokon készült munkákat

Fotó: Szendi Péter

A közösségből jó egy tucatnyian alkotják a kézműveskört, Huszár Jánosné vezetésével. Az ügyes kezű nyugdíjasok rendszeresen tartanak kézműves-foglalkozásokat gyerekeknek, és évek óta ők díszítik fel a színház karácsonyfáját is. Ezúttal a legkülönfélébb technikákkal alkotott szépséges, egyedi tárgyaikat a nagyközönségnek is megmutatják.

A színház aulájában mutatta be a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete a kézműves foglalkozásokon készült munkákat
Fotó: Szendi Péter

Vannak itt foltvarrásos és amigurumi (horgolt bábu) munkák, üvegképek, gyöngyékszerek, ünnepi asztaldíszek, sőt felépült egy igazi meseerdő is sok-sok izgalmas apró részlettel. Az egyesület patronálja az Arany János Általános Iskola Eltérő Tantervű Tagozatát, így a kiállításon az oda járó gyerekek munkái is láthatók.

De itt várakozik az az öt kosárnyi szerethető, szorongatható zoknibaba is, akik néhány hét múlva a Markusovszky kórház kis betegeihez vándorolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában