Balázsy Péter készen áll a vitára, ha megmondják, kivel

2019.09.06. 21:38

Ungár: Vitázni kellene

Az LMP szerint Balázsy Péternek ki kellene állnia vitázni a szombathelyi polgármesterjelöltekkel.

Vas Népe

A Fő téren tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter

Fotó: Vas Népe

Ungár Péter országgyűlési kép­viselő (LMP) sajtótájékoztatón azt mondta: véleménye szerint Balázsy nem tiszteli a városban élőket akkor, amikor elzárkózik a polgármesteri vita elől. Úgy gondolja, a Fidesz polgármesterjelöltje nem kommunikál egyértelműen.

Úgy fogalmazott: jelenleg Szombathelyen nem az ellenzék, hanem a fideszes városvezetés esett szét. Külön indul a párttól két, eddig a párt által támogatott alpolgármester is. Ungár szerint ezért Balázsynak ki kellene állnia Nemény Andrással, hiszen szerinte ő az egyetlen ellenzéki kihívója. Ungár úgy véli, Balázsy ezzel bizonyíthatná alkalmasságát is.

A Fő téren tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter
Fotó: Vas Népe

Balázsy Péter korábban a vitával kapcsolatban azt nyilatkozta: a szombathelyi ellenzék nem egységes, a Jobbik embere mellett van még a szocialistáknak is egy polgármesterjelöltje, Nemény András. A megosztott ellenzék két jelöltje verseng tehát egymással, ami távol áll az egységtől. Először saját szavazóik számára tegyék egyértelművé a helyzetet, utána lehet bármi másról beszélni. Akár a vitáról is.

A kormánypárt polgármesterjelöltje most azt mondja: kész vitázni, ha az ellenzéki pártok eldöntik, hogy kivel tegye meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában