Jelöltek

2019.09.20. 06:01

Vas Megyei Prima díj 2019 – Magyar építészet és építőművészet: Mátis Barna

Települési főépítészi teendőket lát el több településen.

VN

Fotó: Unger Tamás

Mátis Barna okleveles építészmérnök 1993-ban diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, tervezés szakirányon. Építész tervezői pályafutását Budapesten kezdte, majd 1994-ben kezdett dolgozni a Mátis és Egri Tervező Kft. jogelődjénél, a Mátis és Mangliár Tervező Bt.-ben, melynek 2011-től cégtulajdonosi és ügyvezetői feladatait is ellátja. 1996-ban Olaszországban project manager diplomát szerzett.

Fotó: Unger Tamás

2009 óta tagja a Szombathely Megyei Jogú Város Településrendezési és Építészeti Műszaki Tervtanácsának.

2014 óta az Értéktár Bizottsága tagjaként is dolgozik.

2010-2018 között a Vas Megyei Építész Kamara alelnöke volt.

Települési főépítészi teendőket lát el több településen.

Külsős óraadóként és konzulensként részt vett a Savaria Egyetemi Központ Ipari Termék- és Formatervező Mérnök képzésében.

Szakmai pályafutása során több jelentős munkájában alkotótársa a felesége, Grubánovits Andrea és Egri Balázs. Elkötelezett Vas megye épített környezetének fejlesztése, az épített kulturális öröksége védelmében.

Mátis Barna munkái között van több műemléképület felújítása, lakóépületek tervezése, a Büki Gyógyfürdő bővítése, majd az új bejárat létrehozása, a Savaria Mozi árkádja és az ott található üzletek kialakítása, a volt Epcos-terület városfejlesztési akcióterve, a Mesevár óvoda átalakítása. A Brenner János-iskolával Építőipari Nívódíjat nyert. Nevéhez is fűződik a MAM-Hungária üzembővítése Vaskeresztesen. Részt vett a megyei településképi arculati kézikönyvek szerkesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában