természet a városban

2019.09.16. 07:00

Zöld napot tartottak a szentgotthárdi Várkertben

A szép kora őszi időben sok család látogatott ki szombaton a Várkertbe a Zöld Szentgotthárd programra. Lovak, kutyák, birkák hozták be a természetet a város szívébe, és sokféle bemutató közül válogathatott, aki itt töltötte a délutánt.

Tersztyánszky Krisztina

A hatodik szentgotthárdi vadásznap vadászmisével indult

Fotó: Szendi Péter

A program gerincét a hagyományos családi vadásznap alkotta. A helyi vadásztársaságok ilyenkor előadással, bemutatókkal, vadételkóstolóval adnak bepillantást az érdeklődőknek a vadászok életébe, a vadgazdálkodással kapcsolatos tennivalókba.

A hatodik szentgotthárdi vadásznap vadászmisével indult
Fotó: Szendi Péter

Volt trófeakiállítás, meg lehetett hallgatni, hogyan imitálja a vadász kürtszóval a szarvasbőgést, négy okos vadászkutya pedig elhozási, fegyelmi, sebzettnagyvad-keresési feladat végrehajtásával mutatta meg, hogyan segíti a kutya a vadász munkáját.

A program egy másik elemeként nagy sikert aratott a birkákat terelő kutyák bemutatója, amibe az érdeklődő gyerekek is aktívan bekapcsolódhattak. De lehetett a nap folyamán lovagolni, kocsikázni, íjászkodni, mesét hallgatni és kézműveskedni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában