Pénzbüntetést kaphat a sofőr

2019.10.22. 07:52

A feleség csípte el az ittas cserben hagyót Szombathelynél

A szerencsén múlt, hogy nem sérült meg a vétlen autós a balesetben, amit egy ittas sofőr okozott. Hiába hagyta el a helyszínt a vétkes, a sértett neje utánament. Valószínűleg fizethet.

Bakos Ágnes

Fotó: Shutterstock

Cserbenhagyás és ittas vezetés miatt is bíróság elé áll a férfi, aki tavaly februárban okozott balesetet Szombathely közelében – tájékoztatott a most készült vádemelésről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A téli napon egy párhuzamos úton haladt a két autó, az enyhén ittas sofőr irányjelzés nélkül váltott sávot, nem adott elsőbbséget a másik autósnak, aki fékezett és jobbra kormányzott, hogy ne ütközzenek. A havas útpadkán megcsúszott, árokba borult. A vétkes autós látta, mi történt, de elhajtott. Az árokban landolt autós nem sérült meg és beérte a felesége a saját autójával. A cserben hagyó után hajtott, meg is találta egy közeli parkolóban és együtt mentek vissza a balesethez.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék pénzbüntetésre a cserben hagyót és tiltsák el a járművezetéstől.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában