Szombaton Budapesten bizonyíthatnak

2019.10.11. 11:30

A legjobb borbélyok között két vasi küzd

Október 12-én 19 órától méri össze tudását az ország legjobb tíz borbélya: idén két vasi versenyzőnek is szurkolhatunk, Winkelbauer Ádámnak és Rózsa Olivérnek.

Nemes Judit

Fodrászversenyindulók, 20191003, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az utóbbi években gombamód szaporodnak az úgynevezett barber shopok, azaz lényegében a régről ismert, ám modern formába öntött borbélyszalonok. Nemcsak a dizájn, az eszközök is változtak – a trendek ugyanúgy. Nívós versenyekből is egyre többet szerveznek a szakma képviselőinek, a többi között a Barber Battle Budapestet. Két – barber hajvágás és styling, valamint hajtetoválás és styling – kategóriában hirdetnek győztest – mi, vasiak az előbbiben vagyunk érdekeltek Winkelbauer Ádám és Rózsa Olivér révén.

Ádám neve bizonyára nem cseng ismeretlenül lapunk olvasóinak, hiszen a fiatal borbélytanuló a tavalyi megmérettetés után másodszor bizonyíthat a top 10-ben. Akkor megtudtuk: oktatója, Kovács Zoltán mesterfodrász javaslatára nevezett a versenyre, ahol azonnal a legjobb tízbe került. Hozzátette: szeretne ezzel foglalkozni a jövőben is. Ádám tervei és céljai nem változtak: dobogós helyen szeretne végezni.

Rózsa Olivér és Winkelbauer Ádám pályamunkája alapján jutott a tíz döntős közé Fotó: Unger Tamás

– Győzni ugyan nem sikerült akkor, de értékes tapasztalatokat szereztem. Idén is Zoli javasolta, hogy induljak: egy általa választott modellen a saját elképzelésemet valósíthattam meg, és Szalai Szabolcs fotós barátommal közösen készítettük el a pályamunkát, amelyet le kellett adni, és amely alapján beválogattak a tíz döntős közé – emelte ki.

Rózsa Olivér számára azonban ez az első komoly próbatétel. A 22 éves jáki fiatalember a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd munkát vállalt, közben részt vett egy 13 hónapos fodrászképzésen – mellette pedig négy testvére és a barátai frizuráján tökéletesítette tudását.

Zolinál tavaly év elején jelentkezett, hogy mentorként segítse munkáját. Olivér tehetsége hamar megmutatkozott, így neki is javasolta a versenyen való indulást. Olivér modellje egyik öccse volt a nevezéshez készített anyaghoz – így ő is elkíséri a szombati döntőre, ahol egy feladatuk lesz az indulóknak: a pályázó anyagban elkészített hajat kell a zsűri előtt időre elkészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában