Turisztikai célú felújítás

2019.10.11. 07:00

A múzeumi negyed születése – Felújítják a Szombathelyi Képtárat

A munkaterület átadásával kezdődött meg csütörtökön a Szombathelyi Képtár 1985-ben épült, mára leromlott állapotba került épületének felújítása.

Tersztyánszky Krisztina

Csapláros Andrea múzeumigazgató mögött a múlt rétegei Fotó: CsG

Fotó: foto: CSEH GABOR

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: a város egymilliárd 420 millió forint pályázati támogatást nyert az emblematikus épület turisztikai célú felújítására. A kétezer négyzetméteres kiállítótérrel, számos funkcionális helyiséggel, könyvtárral és az ország legnagyobb kortárs textilművészeti gyűjteményével rendelkező képtár állapota nagyon leromlott, befolyik a víz, esedékessé vált a hőszigetelés, a nyílászárók és világítótestek cseréje, a külső burkolóelemek megújítása.

Csapláros Andrea múzeumigazgató mögött a múlt rétegei Fotó: CsG

A felújítás után az épület a szomszédos Éva-malomban létesülő Schrammel Gyűjteménnyel meg a Bartók Teremmel együtt a szombathelyi kulturális élet központjaként funkcionálhat. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az épületben állandó kiállítóhelyet kapnak a kortárs szombathelyi festőművészek. Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója a felújítást abba a sorozatba illesztette, amelynek során az elmúlt 15 évben újjászületett az Iseum, a Savaria Múzeum, a Smidt Múzeum, és zajlik a Romkert kincseinek konzerválása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában