Negyedik helyezés

2019.10.18. 07:00

A Szivárvány sikere a szombathelyi könyvtári vetélkedőn

Negyedik lett a répcelaki csapat a szombathelyi könyvtári vetélkedőn. A feladatok a megyeszékhely nevezetességeihez kapcsolódtak.

VN

Ments Hanna, Sütő Hanna, Szár Evelin Fotó: VN/Tamásné Bokor Sz.

A Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ a múlt héten szervezte meg az információ­keresést, önálló kutatást elősegítő könyvtári vetélkedőjét Tini Galopp néven az ELTE Savaria Egyetemi Központ könyvtárában. Az általános iskolák 7–8. és a középiskolák 9–10. osztályos tanulói számára meghirdetett versenyre a kilenc szombathelyi általános iskola csapata mellett a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola 8. a osztályos tanulói is jelentkeztek Szivárvány csapat néven.

Ments Hanna, Sütő Hanna, Szár Evelin Fotó: VN/Tamásné Bokor Sz.

A vetélkedőn tízpercenként indították a csapatokat a Savaria Gyalog Galopp két útvonalán, érintve a megyeszékhely nevezetes emlékhelyeit. A diákok egy verses formában íródott, humoros hangvételű útikalauz segítségével jutottak el a kijelölt szobrokhoz, emléktáblákhoz, épületekhez.

Valamennyi helyszínen furfangos, színes és érdekes feladatok várták a csapatok tagjait, ahol nemcsak a helyes megoldásokra kellett koncentrálni, de az idővel is versenyt kellett futniuk, mivel azonos pontszámoknál az is számított. A csapat a negyedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában