orvosi ügyelet

2019.10.02. 20:19

Autót kapott az ügyelet – Még színvonalasabb ellátás a kistérségben

A Szombathelyi Kistérségben élők jobb egészségügyi ellátását szolgálja az az autó, amelyet szerdán az Új-Ebergényi Kastélyszállóban adtak át.

Tóth Kata

Új orvosiügyeletes autó , 20191002, vasszécseny, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Cikluszáró ülését tartotta szerdán a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása, utána adta át Zsolnai Zoltán elnök az új Suzuki Vitara kulcsát Dankovits Józsefnek, a gépjárművezetők koordinátorának és dr. Nagypál Judit ügyeletvezetőnek. Mint mondta, 37 Szombathely környéki településről kereshetik fel a páciensek – mintegy 33 ezren – a kistérség központi orvosi ügyeletét. Az ügyeleti feladatokat ellátó szakemberek munkáját segíti majd hosszú távon az újonnan vásárolt teljes felszereltségű, négykerék-meghajtású autó, amelyre közel 6 millió forintot költöttek.

 

Gyorsan és biztonságosan lehet közlekedni az új járművel, ami rendkívül fontos, mert az esetükben minden perc életet menthet. Az elnök azt ígérte, gondját viselik az új autónak, mindent megtesznek, hogy mindig útra kész legyen a jármű, amely mellett egy még tartalékban megmarad.

Az átadó előtti ülésre meghívták a kistérség polgármestereit és az ügyelet orvosait, asszisztenseit és gépkocsivezetőit – adódott alkalom arra, hogy kötetlenebbül beszélgessenek egymással a szolgáltatók és a megrendelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában