Megszépült

2019.10.02. 07:00

Dupla ünnep tánccal a szombathelyi Szivárvány oviban

Kijut az ünneplésből mostanában a Szivárvány óvodának: két hete ovisportpályát avattak az udvaron, kedden a kívül megszépült, belül is sok tekintetben megújult épületet adták át.

Tóth Kata

A Piros csoport játékokkal készült az óvodaünnepre

Fotó: Cseh Gábor

A hét csoporttal működő, a 70-es évek végén épült Szivárvány óvoda épületének már omladozott a homlokzata, hiányzott a hőszigetelés. Teljes felújítást igényelt a lapos tetős tetőszerkezet. A korszerűsítés az épület energiaszükségletei­nek csökkentését és a bejáratok előtetővel való védelmét is célozta. A főbejárathoz akadálymentes rámpa került, akadálymentes parkolót és vécét is kialakítottak benne.

A Piros csoport játékokkal készült az óvodaünnepre
Fotó: Cseh Gábor

Az átadón dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta, 240 napja volt a kivitelezőnek, hogy elvégezze a 49,1 millió forintos beruházást, 20 nappal korábban befejezték a munkát. Ganzerné Dávid Gabriella óvodavezető azt mondta: szeretnének jó gazdái lenni az épületnek. Megújult az épület körüli járda is, a költségeihez dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő 1 millió 140 ezer forinttal járult hozzá képviselői keretéből. Az ovisportpálya mellett felállítottak egy kis faházat – az is az ő ajándéka. Kettős ünnep volt a tegnapi az óvodában.

1979-ben nyitottak ki – a 40 éves intézményben korábbi és mostani kollégáinak is köszönetet mondott az óvodavezető. Libás játékokkal készült a Piros csoport, utána Földesiné Kovács Tamara tartott táncházat a Boglya zenekar és az ovisok, családok közreműködésével. Az önkormányzat 18 telephelyen működtet óvodát. TOP-projektben hat intézményben 644 millió forintból kerül sor átalakításra, felújításra, esetenként torna-, illetve fejlesztőszobával való bővítésre, energetikai korszerűsítésre, akadálymentesítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában