mozgókép és animáció

2019.10.05. 10:00

Filmes nap a diákoknak Szombathelyen

Hagyományteremtő szándékkal gyűltek össze pénteken az Agora – Savaria moziban a filmkészítés iránt érdeklődő és a mozgókép és animáció szakos diákok.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Nagy Róbert DLA médiaművész, Vágvölgyi András mozgókép-pedagógus és W. Horváth Tibor médiadesigner szervezték az eseményt, ahol a jelenlévők megismerhették a Magyar Nemzeti Filmalap gyakornoki programját, valamint a MOME és a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmes műhelyeit, különböző témákban előadásokat hallgathattak. A legnagyobb érdeklődés ezek közül a Lukács fivérek Gyanús célok, világos instrukciók című filmkészítő workshopját övezte.

 

A rendezvényhez kapcsolódva versenyt is rendeztek, erre több dokumentumfilmet és rövidfilmeket is neveztek. Csaknem száz alkotást pontozott a zsűri. Fikció kategóriában győzött Szemes Dániel, a legjobb dokumentumfilm Bicsák Boglárkáé, az animáció kategóriagyőztese Kondor Áron, a legjobb kísérleti etűdöt Palkovits Eszter készítette, az alkalmazott munkák között Rudi Máté alkotása nyert.

A nap végén levetítették a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akcióthrillert, a filmnapot közönségtalálkozóval zárták, amelyen a film alkotói is jelen voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában