programok

2019.10.04. 08:03

Jótékonysági hangversenyt, szentföldi élménybeszámolót is ajánlanak a civilek

Kutyajó nap az állatok világnapja alkalmából, japán nap, koncert és diavetítés – októberre is ajánlottak programokat a civilek a tegnapi sajtóreggelin.

Tóth Kata

Közösen szervez Kutyajó napot a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és a Fekete István Állatvédő Egyesület – a felelős állattartásra szeretnék irányítani a figyelmet. Október 5-én 10 órától estig a Történelmi Témaparkba várnak mindenkit, aki kíváncsi a kutyás interaktív bemutatókra, szívesen hallgatna beszélgetéseket, előadásokat a témában. A rendőrség, a katasztrófavédelem, kutyái mellett vakvezető és terápiás ebek is bemutatkoznak. A Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke, Schmitt Csilla az október 12-i Japán napról beszélt: előadásokkal, színpadi produkciókkal, kézműves foglalkozásokkal, japán ételekkel, italokkal, dalokkal, bonsai kiállítással is készülnek a sportházban. Hospice hangja címmel jótékonysági koncerttel csatlakozik a palliatív világnaphoz a Szombathelyi Hospice Alapítvány. Október 12-én 19 órakor a Bartók Teremben fellép a Cello Molto kvartett. Az alapítvány mottója: A hospice nem arról szól, hogy az élet véget ér, hanem arról, hogy még tart.

 

A Szombathelyi és Nagykanizsai Civil Kerekasztal szervezésében Balázs László, az 1956-os forradalom legifjabb áldozata kopjafáját avatják október 21-én 14 órakor a Szent Márton temetőben. Október 14-én az oladi Batthyány-templom közösségi házában az Oladi Kolping Család szervezésében dr. Smidt Erzsébet és Keppel Miklós szentföldi körutazásukról tart élménybeszámolót. A Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatósága és a H+ Média és Kulturális Egyesület együttműködéséről is szó esett: októberben iskolai road show-n népszerűsítik a megye kulturális iskolai közösségi szolgálatos és önkéntes lehetőségeit. Nagy Krisztina a Civil Információs Centrumok országos kiadványát mutatta be: civil szervezeteknek ad útmutatót működésükhöz a Civil Kézikönyv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában