500 életmentő egy helyen

2019.10.07. 07:00

Jubileumi tűzoltónapot tartottak Szombathelyen

Vas megye ötszáz hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltója találkozott szombaton a szombathelyi Fő téren.

Vas Népe

Kis tűzoltókat is avattak

Fotó: Cseh Gábor

Az együvé tartozás jelképeként felszentelték és megáldották azt a Szent Flórián-szobrot, amely ünnepi menetben került végső helyére a Sarlós Boldogasszony-székesegyházba.

– A találkozó célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az önkéntesség fontosságára és közelebb hozza a társadalomhoz a tűzoltóhivatást – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Hozzátette: munkájukat nagyban segíti az a pályázati rendszer, amelyen keresztül az elmúlt években ingatlanfejlesztésre 300, technikai eszközök fejlesztésére 600 millió forintot fordítottak.

Kis tűzoltókat is avattak
Fotó: Cseh Gábor

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke azt emelte ki, hogy a tűzoltók biztosítják a rendet és a nyugalmat a városban, munkájukért büszkeség, hála és tisztelet illeti a tűzoltókat. Harangozó Bertalan kormánymegbízott arról beszélt, hogy a tűzoltónak szilárd akaratra és hivatástudatra is szüksége van. Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte Kaufbeurenből és Hargita megyéből érkező csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában