le kell szedni őket

2019.10.21. 19:53

Még három hét, és eltűnnek a kampányplakátok

Még tele vannak az utcák a politikai plakátokkal. A választási törvény szerint ezeket november 12-éig kell leszedniük a pártoknak.

Vas Népe

Az önkormányzati választások már egy hete véget értek, de az utcákon még mindig láthatók a szavazásra buzdító, a körzetek képviselőjelöltjeit és a polgármesteri székért indulókat hirdető plakátok. A választási törvény értelmében annak, aki ezeket elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték, annak a szavazást követő 30 napon belül el kell távolítania. Ez azt jelenti, november 12-én 16 órakor jár le a határidő, eddig kell végezniük a munkákkal. A szabályok szerint ha ezt valaki elmulasztja megtenni, az eltávolítás költségét kiszámlázhatják neki. Ilyen esetben ugyanis az önkormányzat köteles intézkedni.

Fotó:VN

Sok település a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló „kampányoszlopokat” helyezett ki a közterületekre, azok beszedéséről a hivatal gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában