Összesen 800 millió forintot költenek rá

2019.10.10. 07:00

Megújulnak Kőszeg útjai: folyik a munka

Összesen 800 millió forint értékben zajlik útépítési és felújítási projektek megvalósítása vagy előkészítése Kőszegen.

Pajor András

Básthy Béla alpolgármester, polgármesterjelölt és Kovács Bence, a fejlesztési iroda munkatársa Fotó: PÁS

A közelmúltban adtunk hírt a városba vezető Meskó–Sziget utca felújításáról, amivel egy időben már zajlottak a déli városrész útépítései. Az 527 millió forintos projektben már aszfaltozzák a városrészt tehermentesítő Pogányi utat, októberben befejeződik a kerékpáros-forgalmat segítő Forintos Mátyás és Gábor Áron utca felújítása, és zajlik a Kiss János utca felújításának közbeszerzése.

Básthy Béla alpolgármester, polgármesterjelölt és Kovács Bence, a
fejlesztési iroda munkatársa Fotó: PÁS

Jövőre tovább javulnak az útállapotok Kőszegen, hiszen elnyert pályázati és költségvetési forrásokból megújulhatnak a Várkör jelentős szakaszai, valamint a Dózsa György utca és a Pék utca. Mindeközben a Városmajor jövő nyár elejére tervezett átadásával a belváros parkolási gondjai is enyhülnek. A környezetbarát és biztonságos közlekedést segítik az épülő és előkészítés alatt álló kerékpárútprojektek is. Básthy Béla polgármesterjelölt az útfelújítási program folytatását ígéri, melynek terveiről folyamatos egyeztetést folytat Ágh Péter országgyűlési képviselővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában