előkészítő ülés

2019.10.02. 17:29

Öt nap előkészítés, tárgyalás novembertől – Szombathelyen folyik a 100 milliós csalás büntetőügye

Véget ért az öt napig tartó előkészítő ülés az 52 vádlott ellen, akik 345, jórészt idős embert vertek át és kerestek mintegy 100 millió forintot. Novemberben kezdődik a bizonyítási eljárás a Szombathelyi Törvényszéken.

Bakos Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Öt napon át hallgatták meg az 52 vádlottat a 100 millió forintos csalási ügyben.

Bűnszervezetben, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, valamint más bűncselekmények miatt indult a büntetőügy, ebben fejezték most be az előkészítő ülést.

Összesen 41 ezer oldalnyi nyomozati irat született, az ügy lényege, hogy jórészt idős emberekkel vásároltattak „gyógyhatású” termékeket, 200-500 ezer forintot költöttek a megvezetett vásárlók.

Az előkészítő ülésen több vádlott is beismerte bűnösségét, hogy milyen ítélet vár rájuk, az majd október 11-én derül ki. Akik nem tettek beismerő vallomást, azok ügyében novemberben kezdődik a bizonyítási eljárás, azt november 18-ára, 19-ére, 20-ára és 21-ére tűzték ki a Szombathelyi Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában