Beruházás

2019.10.04. 07:00

Szép is, új is az idősek klubja Gencsapátiban

Megújult az idősek klubjának épülete: nemcsak külsejében változott a beruházással, új funkciók is helyet kaptak a Hunyadi utcai, immár Gencs­apáti Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményben. Dupla avatót ünnepeltek: az épület melletti járdaszakasz is elkészült.

Nemes Judit

Dr. Kondora Bálint, Palatin Vivien, Bodorkós Ferenc és Ágh Péter

Fotó: Ohr Tibor

Ünneplők gyűltek össze a januártól Gencsapáti Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény nevet viselő épület emeleti termében: elkészültek a felújítással, amely szinte teljes átalakítást jelentett. 125,9 milliós pályázati forrásból szépítették meg a létesítményt. A beruházással felújították az épületszerkezetet; energetikai korszerűsítés, akadálymentesítés is megvalósult, a környezetét is rendbe tették. Az épületen túl egy mikrobusszal gazdagodott az intézmény a pályázati forrásból.

Dr. Kondora Bálint, Palatin Vivien, Bodorkós Ferenc és Ágh Péter
Fotó: Ohr Tibor

Bodorkós Ferenc polgármester az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a nyugdíjasokat. Kiemelte: ez a negyedik sikeres TOP-pályázat az elmúlt időszakban. A véget érő önkormányzati ciklusban a beruházások összköltsége mintegy 440 millió forint volt, uniós forrás 273 millió forint. Palatin Vivien intézményvezető elmondta: a családsegítés és a gyermekjóléti szolgálat is az épületben kapott helyet, a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés és az idősek nappali ellátása mellett két új funkcióval bővült a szolgáltatás.

Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a településen az elmúlt időszakban olyan intézmények tudtak újjászületni, amelyekre korábban kevés remény volt. A beruházások rámutatnak az itt élők erejére és arra, hogy Gencsapáti hisz a jövőben.

Dr. Gutai Zoltán a kivitelező képviseletében elmondta: igényes épületet hoztak létre. Dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: Gencsapáti a városi jogállású települések után a legsikeresebb település a TOP-programokat illetően a megyében. Gombos Bálint plébános áldása után átadták az intézmény melletti járdaszakaszt, amelyről Bodorkós Ferenc elmondta: az elmúlt ciklusban összesen 10 kilométernyi járda készült el, most 1500 méteres, térköves szakaszt adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában