Mérnökverseny

2019.10.28. 07:00

Szombathelyen tudnak valamit a gépészek!

A Szombathelyi Gépészek csapata második helyet szerzett, és nyolc különdíjat nyert az Automotive Hungary kiállításon megrendezett Techtogether, országos mérnökversenyen.

Vas Népe

Kilencszázezer forintot nyertek el a versenyen

Fotó: VN/SMI

A hazai egyetemekről tizenhat csapat érkezett a versenyre, amely csaknem négyszáz versenyző részvételével zajlott. Ebben a mezőnyben szerezték az előkelő helyet a győri Arrabona Racing Team után másodikként az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet hallgatói. „Szombathelyen tudnak valamit” – hangzott el a díjátadón, mivel a fi atal képzés o lyan csapatot tudott kiállítani, amely a második hely mellett nyolc különdíjjal (összesen kilencszáz ezer forinttal) térhetett haza.

Kilencszázezer forintot nyertek el a versenyen
Fotó: VN/SMI

A hallgatóknak három napon keresztül számos komplex elméleti, valamint gyakorlati szerelési feladatot kellett megoldani, méghozzá időre, de a zsűri nemcsak a stop pert nézte, hanem az alkalmazott műszaki megoldá sok újszerűségét, a hallgatók kreativitását és vezetői képességét.

Szombathelyen mindöszsze öt éve alapították a duális gépészmérnöki képzést, de a tavalyi 3. hely után ismét sikerült egyet előre lépniük a nagy hagyományú képzések csapatai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában