Kezdődjön öleléssel!

2019.11.14. 07:00

A büki Csodaországban vidámak a novemberi reggelek is

Mi mással indulhatna egy tökéletes nap, mint sok-sok mosollyal? A Csodaország oviban igyekeznek a lehető legvidámabban indítani még az esős novemberi délelőttöket is. Az ölelkező fogadtatást az egészséghét apropóján indították, de valószínűleg szokássá lesz a kedves gesztus.

Bakos Ágnes

Tóth Viktória Mária intézményvezető Villasenor-Babos Natáliával, Buús Reginával és Kiss Majával fogadta Nagyné Gadavics Szabinát és Nagy Liza Dórát: sok mosollyal és ölelésekkel

Fotó: Unger Tamás

– Várjatok egy percet! Azt szeretném kérdezni: hogyan üdvözöljünk titeket a mai reggelen? Egy kézfogással? Egy pacsival, egy öleléssel, egy közös tánccal? – kérdezte minden érkezőtől az oviajtóban Tóth Viktória Mária, a Csodaország Óvoda vezetője. Segítsége is volt: három nagycsoportos csatlakozott a különleges fogadóbizottsághoz.

Tóth Viktória Mária intézményvezető Villasenor-Babos Natáliával, Buús Reginával és Kiss Majával fogadta Nagyné Gadavics Szabinát és Nagy Liza Dórát: sok mosollyal és ölelésekkel
Fotó: Unger Tamás

– Minden csoportban elmeséltük, hogy mi fog történni, és a nagycsoportosok csatlakoztak – mutatta segítőit az óvodavezető. Nati, Regina és Maja csatlakozott lelkesen, és ők nem is az első hármas voltak, akik ölelték az érkezőket. Mindenki választhatott, mivel fogadják őket társaik. Hasonlóan, csak még színesebben, mint ahogy az amerikai vírusvideókban látni. A Csodaország ovi ötletes tábláját Viki néni készítette, azon lehetőség volt még közös ugrálást vagy egyéni táncot is kijelölni. Nem fogyott az energiája, minden szülőt és ovist megszólított, de még a bölcsődébe hozott apróságok is mosollyal indultak a csoportba: tetszett nekik, hogy pacsit adnak, táncra perdülnek és ölelésre is nyitottak a gyerekek.

Az apukák jórészt kézfogásra böktek a táblán, az anyukák pedig támogató ölelést kértek és kaptak. Volt, aki morcosan és sietősen érkezett, ki is mentette volna magát, de aztán másfél perccel később ő is és mosollyal folytatta a napját. Aki bal lábbal kelt, azt sem engedték tovább legalább egy kedves integetés nélkül a fogadóbizottság tagjai. Kézzelfogható volt a rengeteg energia és az öröm a gyerekek és a szüleik részéről is.

 

– Azt éreztem, hogy mindenkinek nagyon jólesett a reggeli ölelés, meg az, hogy megállhattunk egy percre – összegezte Tóth Viktória Mária. A lelki egészséget szolgálta a rendhagyó fogadtatás, az óvodai egészséghét apropóján. Tegnap volt közös torna, mézes érdekességek, de még vércukorszintmérés is. A lelki egészséget pedig nem csak a témahéten igyekeznek szolgálni: az ölelős indítás a csoportokban rendszeres lesz, hogy tényleg mosolyokkal kezdődjön minden nap a kicsik és szüleik számára is. Lehet, hogy javasolni kellene több más intézményben is az ilyen Csodaország-féle napindítást, vagy egyenesen kötelezővé tenni a vidám reggeli fogadtatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában