Ügyvéd volt az Alzheimer Café vendége

2019.11.15. 07:00

A jog védelmet nyújt a visszaélésekkel szemben

Milyen jogi eszközeink vannak arra, hogy feledékennyé, nehezen beszámíthatóvá vált szeretteinket megóvjuk a visszaélésektől? Erről beszélt dr. Jójárt Ágnes ügyvéd tegnap az Alzheimer Café összejövetelén a Gagarin úti idősek klubjában.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Jójárt Ágnes sok kérdést kapott, fontos és érzékeny témáról beszélt tegnap az idősek klubjában

Fotó: : Horváth Balázs

Mindig nehéz, amikor egy ember életébe a jog eszközeivel bele kell avatkozni – kezdte előadását a szakember –, ám ezekre az óvintézkedésekre épp a könnyen megtéveszthető idősek védelmében van szükség.

Dr. Jójárt Ágnes sok kérdést kapott, fontos és érzékeny témáról beszélt tegnap az idősek klubjában
Fotó:Horváth Balázs

Bűnbandák szakosodtak arra, hogy gyanútlan emberektől csikarjanak ki értékeket, írassanak alá előnytelen szerződéseket. A beavatkozás legenyhébb módja a támogatott döntéshozatal, ami csak egy kísérőt jelent ügyintézés esetén. Van az előzetes jognyilatkozat, amit akkor tesz az illető, amikor még beszámítható.

A legerősebb beavatkozás a gondnokság alá vétel – ennek módjáról és körülményeiről a közönség is sok kérdést feltett a szakértőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában