Csupa lila csődület

2019.11.16. 07:00

A Zseboroszlán Alapítvány figyelemfelhívó flashmobja Szombathelyen (galériával)

Két éve és tavaly novemberben is a vasútállomáson a Budapestről beérkezett intercity utazóközönségét szólították meg villámcsődületükkel a Zseboroszlán Alapítvány munkatársai. Tegnap a Savaria Plázába hívtak lila forgatagba a koraszülöttek november 17-i világnapja alkalmából.

Tóth Kata

Korababák és szüleik lila forgatagban pénteken a Savaria Plázában

Fotó: © Unger Tamás

Koraszülötteket nevelő szülők hívták életre 2011-ben az alapítványt, azóta rendszeresen szerveznek programokat sorstársaiknak. A tegnapi flashmobot figyelemfelhívásnak szánták: a koraszülöttek ugyanolyan értékes tagjai társadalmunknak, és ugyanolyan életutat járhatnak be, mint akik időben, teljesen egészségesen születtek.

Az ifjú szombathelyi kötélugrók visszajáró vendégei a zseboroszlános csődületeknek – lendületes mixük sok vásárlót megállított a pláza földszintjén.

Korababák és szüleik lila forgatagban pénteken a Savaria Plázában

Az idén a másság, az elfogadás jegyében Erdélyi Rolika, a speciális agyi hálós cisztával élő szombathelyi kisfiú mondott verset azoknak a gyerekeknek az útjáról, akik speciális körülmények között születtek: „Az anyukám ugyanúgy várt engem, és ugyanúgy a csodát látja bennem, mint anyja abban, kinek nincs semmi gondja, mert neki más út lett megírva a csillagokba.”

 

Dr. Gras­selly Magdolna, az alapítvány elnöke, a Markusovszky kórház PIC-ének részlegvezető főorvosa a kis hősökről beszélt, akik megküzdenek az életért – közülük többen elmentek a flashmobra. A lila a koraszülöttek nemzetközi színe – az alapítvány önkéntesein, akár csak kiegészítőként, de megjelent a szín, vasárnap pedig az emlékművet „festik lilára”.

A lufikat ezúttal szándékosan nem engedték a magasba – környezettudatosak is a zseb­oroszlánok és a szüleik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában