Megkezdték a munkát Celldömölkön

2019.11.05. 07:00

Az alpolgármesterekről a következő ülésen döntenek

Ötödik polgármesteri ciklusát kezdte meg Fehér László a celldömölki képviselő-testület élén: a városháza nagytermében tartották meg az alakuló ülést. Esküt tettek a megválasztott képviselők is, azonban az alpolgármesterek – akik közül az egyik várhatóan külsős lesz – és a bizottságok megválasztása a következő ülésre maradt.

Pajor András

Letették az esküt, megkezdték a munkát a celli képviselő-testület megválasztott tagjai Fotó: Pajor András

Dr. Smidéliusz Sándor, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választás eredményét, amelyen a 8721 választópolgár 53,95 százaléka vett részt.

A településen a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és az Együtt Celldömölk Városért Egyesület szövetsége (CSÖCE-ECVE), valamint az Otthonunkért Közösen Egyesület (OK!) szállt harcba a mandátumokért.

A CSÖCE-ECVE színeiben egyéni képviselő lett Marics Sándorné, Karádi Mihály, Söptei Józsefné, Kovácsné Söptei Valéria, dr. Kovács Zoltán, valamint az egyéni körzetben is induló és hetedszerre újraválasztott Fehér László; Gasztonyiné Fódi Zita pedig listáról kapott mandátumot. Gelesits-Bellovics Diána és Hetényi Endre az OK!-nak szerzett egyéni képviselői helyet, kompenzációs listáról Sebestyén Krisztián és Szücs Dávid jutott be a testületbe.

Letették az esküt, megkezdték a munkát a celli képviselő-testület megválasztott tagjai Fotó: Pajor András

Fehér László polgármester az alakuló ülésen megtartott beszédében arra utalt, hogy mivel politikai értelemben két pólusra, bal- és jobboldalra szakadt az ország, az a tendencia látható, hogy helyben egyre több civil szervezet indult a választáson. A polgármester bejelentette, hogy a CSÖCE-ECVE képviselői nem alakítanak frakciót, mert náluk minden képviselő egyenlő, és akkor jelentkezhetnek szólásra, amikor csak akarnak.

Végül arra kérte Fehér László az összes megválasztott képviselőt, hogy dolgozzanak együtt a nyugodt és fejlődő Celldömölkért.

Az Otthonunkért Közösen Egyesület tagjai frakciót alakítottak, amelynek vezetőjévé Sebestyén Krisztiánt választották. A frakcióvezető hozzászólásában mindenekelőtt megköszönte a polgároknak, hogy jelentős számban éltek választói jogukkal az önkormányzati választáson. – Megtiszteltetés számunkra, hogy néhány hónappal ezelőtti indulásunk ellenére is komoly bizalmat kaptunk a városban – fogalmazott OK! frakcióvezetője.

Gecse József, a járási hivatal vezetője is üdvözölte a megválasztott képviselő-testületet, kiemelve, hogy köszönet illet mindenkit, akik az önkormányzati választáson elindultak – ha nem is kaptak mandátumot, ők ugyancsak tenni akarnak közösségükért, és bátorságuk volt ahhoz, hogy megmérettessék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában