értékelés

2019.11.14. 07:00

Az első tapasztalatokról számolt be az új szombathelyi városvezetés

Szombathely Az elmúlt egy hónap tapasztalatairól számolt be sajtótájékoztatón dr. Nemény András polgármester és dr. Horváth Attila, Horváth Soma és dr. László Győző alpolgármesterek.

Lakosi Gabriella

Dr. Horváth Attila, dr. László Győző, dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Horváth Balázs

Elmondták, decemberben elindul az a gyors reagálású csoport, amely az Éljen Szombathely! applikációban érkező bejelentéseket vizsgálja majd. Választási ígéreteik között szerepelt, hogy egy éven belül ezer fát ültetnek, ennek az előkészítése is már zajlik.

Az egyik legnagyobb problémának a hulladékgazdálkodás kérdését nevezték, már tárgyalnak minisztériumi szinten és a soproni hulladékgazdálkodóval is, hogy a szolgáltatási jogosultság visszakerülhessen a városba.

Dr. Horváth Attila, dr. László Győző, dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Horváth Balázs

Az Aréna Óvoda kérdése is napirenden van, erről a következő, november végi ülésén tárgyal a közgyűlés. A csapadékvíz-elvezetési problémákat is próbálják orvosolni, de úgy látják, végső megoldást csak egy komplex utca- és járdafelújítás jelentene. Arról is beszéltek: a jövőben jobban szeretnék bevonni a helyi vállalkozásokat a közbeszerzési eljárásokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában