A Hargitára látogattak

2019.11.29. 07:00

Baráti meghívásnak tett eleget a Kőszegi IPA csoport

A Hargita megyei IPA (nemzetközi rendőrszervezet) vendége volt a kőszegi delegáció. Horváth Ferenc, a kőszegi IPA csoport vezetője elmondta: már rendhagyónak mondható meghívásnak tettek eleget, amikor októberben ellátogattak Tusnádfürdőre.

Civil/NB

Fotó: VN/Horváth Ferenc

- Elsősorban a második ízben megrendezett Barátság nemzetközi kispályás labdarúgótorna adta az apropót, azonban vendéglátóink a négy napban gondoskodtak arról, hogy megismerkedhessünk a térséggel is. Lehetőségünk volt igaz székely közösségben eltölteni az első estét, mely nagy hatást gyakorolt mindannyiunkra, hiszen ahogy vendéglátóink fogalmaztak, „haza jöttetek”.

A második nap a román ortodox hagyományok megismerésével és kirándulással telt, a harmadik nap pedig a focitornárval, ahol elsősorban a részvétel volt számunkra a fontos – és persze a fairplay díj, mellyel díjazták csapatunkat. Nagy élmény volt Tusnádfürdő is számunkra, melyről kiderült, hogy tisztán magyar ajkú település, még a betelepült románok is megtanulták a nyelvünket.

Riadalomra csak a medvékre utaló nyomok adhattak okot, igaz, ottjártunkkor eggyel sem találkoztunk, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy mindannyian igaz élményekkel tértünk haza Kőszegre – fogalmazott a csoport vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában