Több adventi programra hívták az együttest

2019.11.25. 18:35

Budapesten is fellép a Napsugár Zenekar

Mozgalmas adventi időszak áll a Szombathelyi Napsugár Zenekar előtt. A Fasching Zsuzsanna által vezetett, sérült fiatalokból álló zenekarnak számos fellépése lesz a megyeszékhelyen, de még Budapestre is elutaznak egy művészeti fesztiválra.

Tersztyánszky Krisztina

Szombathelyen az adventi vásár forgatagában majd többször feltűnnek Fotó: VN

A mintegy tucatnyi fiatal már ma közönség elé áll, zömmel ütőhangszerekből álló zenekarával. Kilenc órától a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató- és Oktató Központjában tartják Színek a gyógypedagógiában címmel az Országos Gyógypedagógiai Konferenciát – itt adnak a gyerekek egy kedves köszöntő műsort a résztvevőknek.

Csütörtökön Budapestre utaznak a Napsugár Zenekar tagjai, ahol a Fővárosi Speciális Művészeti Fesztiválon lépnek színpadra az újpalotai szabadidőközpontban sok más, hasonló művészeti együttes társaságában. December 3-án, kedden délelőtt 10 órakor már ismét a szombathelyi közönség tapsolhat a fiataloknak. Ekkor ünnepeljük a fogyatékos emberek világnapját. Ebből az alkalomból „Mi is itt vagyunk” címmel hagyományos gálaműsornak ad otthont az Agora-Savaria Filmszínház.

Szombathelyen az adventi vásár forgatagában majd többször feltűnnek Fotó: VN

December 8-án a Szent Márton-templomban az Őszirózsák Kórusával adnak közös adventi, jótékonysági koncertet. A vasárnap 16 órakor kezdődő hangversenyen közreműködnek Orosz Sándor zenekari művész és az ELTE-SEK ének-zene tanár és tanító szakos hallgatói. Végül pedig az adventi vásár forgatagában is többször találkozhatunk majd a zenekar tagjaival. Az idén is felvonulnak délutánonként az ünneplők között – ezúttal azonban nem a megszokott módon, dobokkal. Hogy hogyan – az maradjon meglepetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában