Készül a téli mesevilág

2019.11.26. 20:00

Csákánydoroszlói Las Vegas – Minden eddiginél gazdagabb fényár épül a családi háznál

Még hó is esik, persze fényből Gyurján Jánosék kertjében. Egy év kimaradt, most pedig minden eddiginél gazdagabb fényár épül, egész mesevilágot alakít ki a házigazda. Vasárnap kapcsolja fel a LED-eket, fényfüzéreket.

Bakos Ágnes

Gyurján János a dekorációt gondos odafigyeléssel helyezi el Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

– Rengeteg újdonsággal bővül, például havas hegy öleli körbe az egész udvart, tíz méter magasból esik a hó, persze fényből – kezdte Gyurján János a mesevilág bemutatását. Évek óta újraálmodja és bővíti a karácsonyi csodavilágot a csákánydoroszlói kertjükben. Tavaly családi okok miatt elmaradt a különleges kivilágítás, idén azonban bepótol mindent. Legalább 50 ezer LED világít a téli éjszakákban; a megyében, de a közelben sincs hasonló. – Dabason van Eta néni, meg Jászalsószentgyörgyön Dezső bácsi. Tavaly meglátogattuk őket, Eta néninél még segítettünk is díszíteni – mesélte Gyurján János.

Gyurján János a dekorációt gondos odafigyeléssel helyezi el Fotó: Szendi Péter

Az egész háztető világítani fog, hogy a légi felvételek is jól mutassanak. Tavalyelőtt kezdte a felkészülést az idei nagy kivilágításra, a mesefalut augusztus óta építi. Azt mesélte, az inspirációt elsősorban a fantáziája adja, próbálja úgy összeállítani, hogy ne legyen giccses. Azt mondta, mesél a kert. – LED-patak is van, patak persze nincs az északi-sarkon, a fantáziára van bízva, ki mit vesz ki belőle – mondott példát. Nála pingvinek is megférnek a rénszarvasok mellett, és idén életnagyságú, mozgó jegesmedvék is színesítik a kertet. Külön faházat kaptak a macik, hiszen azok egyébként beltéri díszek. Messze jutott már a csákánydoroszlói mesefalu, vagy ahogy a környéken a sok-sok fény miatt hívják, Las Vegas híre, valószínűleg idén is több ezren elmennek megnézni. December el­sején, advent első vasárnapján kapcsolja majd fel először a fényeket Gyurján János, addig még egy-két utolsó simítás hátravan. A Mikulás Csákánydoroszlóban kezd: már elsején benéz, a felkapcsolásra várják. Aztán január első napjáig esténként bocsát mesés fényárt Csákánydoroszlóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában