elhivatott dolgozók és a támogatók

2019.11.12. 11:30

Díjakat adtak át a szociális munka napján, Szombathelyen

A Szociá­lis és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a szociális munka napja alkalmából díjazta azokat, akik kiemelkedő munkát végeztek a területen. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely volt polgármestere is elismerést kapott.

Lakosi Gabriella

A díjazottak és a díjakat átadók a megyeházán

Fotó: Szendi Péter

Köszöntők

A megyeháza dísztermében, hétfőn megtartott ünnepségen a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény lakóinak műsora köszöntötte a résztvevőket. Fekete Ferencné saját versét is elszavalta, Borbíró Zsigmond Kodály Zoltán Esti dalát énekelte el. Czibik Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese beszédében kiemelte: a szociális területen dolgozóknak életformája a gondoskodás és a megértés, de ma ők vannak a középpontban. Popovicsné dr. Tisza Edit, a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatója azt mondta: az elhivatottság és a tenni akarás minden akadályt legyőz. Amíg vannak a világon olyan emberek, akik önzetlenül, cselekvő szeretetből tesznek másokért, addig mindig van remény. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt: ez a nap azért van, hogy a szociális területen dolgozók megállhassanak egy pillanatra, ünnepelhessenek.

Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere szerint az évnek minden napján ki kell fejezni köszönetünket a szociális munkásoknak, de mégis jó, hogy van egy ilyen alkalom, amikor külön elismerhetik munkájukat. A köszöntők után a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségén és a hozzá tartozó intézményekben, a szociális és gyermekvédelem területen kiváló szakmai munkát végző szakembereknek, valamint a szférát segítőknek adtak át elismeréseket.

Elismerések

Főigazgatói dicséretben részesült Gájerné Tóth Márta, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény terápiás munkatársa, Moórné Csuka Anita, a Vas Megyei Egyesített Szociális Intézmény szociális munkatársa, Kulcsár Tamásné, a Szentgotthárdi Szakosított Otthon osztályvezető-helyettes ápolója, Sütőné Kondor Leonóra, a Vas Megyei Szakosított Otthon ápolója és Papp Adél, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezető-helyettese.

A díjazottak és a díjakat átadók a megyeházán
Fotó: Szendi Péter

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság minden évben köszönetét fejezi ki azoknak is, akik nem az intézmények dolgozóiként, hanem külső támogatóként, segítő szándékkal, esetleg önkéntes tevékenységgel vagy évek óta tartó jó kapcsolat révén segítik az intézményeinket. Ebben az évben dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely volt polgármesterének köszönték meg a két önkormányzati cikluson át tartó segítő támogatását.

Dr. Puskás Tivadar szívügyének tekintette a megyeszékhelyen és a megyében élő, gyermekvédelmi és szociális ellátásban részesülők támogatását. A bántalmazott gyermekek megsegítésére az országban elsőként létrejött BARNAHUS-ház projektet már az elejétől fogva támogatta, polgármesteri keretéből anyagilag is hozzájárult a kezdeményezés megvalósulásához.

Együtt élünk

Kiemelt támogatója volt a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény által szervezett Együtt élünk sorozatnak, amelynek célja, hogy a Szombathelyen és vonzáskörzetében élők megismerjék a látásfogyatékos emberek életét. Segítséget nyújtott a nevelőszülői háló­zat fejlesztéséhez. Minden olyan rendezvényt támogatott, amely a szociális és gyermekvédelmi intézményeinkben lakókat szolgálta – hangzott el az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában