Magyar Falu Program

2019.11.13. 07:00

Huszonhárom vasi temető szépülhet meg

Vas megyében 18 temető szépülhet meg a Magyar falu programban az önkormányzatok támogatása nyomán, az egyházi tulajdonú temetők felújításában pedig öt vasi kedvezményezett szerepel.

Bakos Ágnes

Kemestaródfa temetője is megszépülhet

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Az egyházi közösség tulajdonában lévő temetők fejlesztését is támogatja a kormány a Magyar falu programban, látható a tegnap közzétett döntésben. Vas megyében csaknem 30 millió forinttal támogatott a sárvári Szent Miklós-plébánia: a porpáci temetőre költik. És csaknem ennyit nyert a vasvári katolikus plébánia a város temetőjére. Közben 5-5 millió forinttal támogatott a karakói katolikus egyházközség a helyi, s a sárvári evangélikus egyházközség a rábapatyi temető felújítására, az egyházasrádóci katolikus plébánia négymillió forintot nyert a Magyar falu programban.

Kemestaródfa temetője is megszépülhet
Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Az önkormányzatok temetőszépítési támogatásai között az országban az egyik legnagyobb Horvátzsidányé: 23 millió forint. Majdnem 12 milliót nyert Szakonyfalu, több mint 10 milliót Kemestaródfa, 5-5 millió forint körüli összeget nyert Győrvár, Nemeskeresztúr, Kemeneskápolna, Köcsk, Alsószölnök, Pósfa, Iklanberény, Sé, Horvátlövő, Hegyfalu és Kenyeri. Nagyrákos önkormányzata mintegy 4,8 millió forint támogatással, Nagygeresd négymillió, Csénye 3,2 millió forint forrással újíthat temetőt, míg Nemesládony 1,3 millió forinttal számolhat a Magyar falu programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában