Zene és botforgatás

2019.11.11. 07:00

Jubiláló csepregi mazsorettek

Fergeteges, nagy siker volt a városi fúvószenekar őszi koncertje, amely egyben Csepreg Város Mazsorett Csoportjának 25 éves jubileumi minősítő fellépése volt a Petőfi művelődési házban.

Merklin Tímea

Arany minősítést kapott a Rózsaszirom csoport a fúvószenekar koncertjén

Fotó: Ohr Tibor

Több mint kétszázan voltak a színházteremben, hogy a kibővített színpadon élőben lássák a fúvós muzsikával kapcsolódó parádés táncos műsort, és legalább százan voltak még az aulában, ahova kivetítették a benti eseményeket.

Arany minősítést kapott a Rózsaszirom csoport a fúvószenekar koncertjén
Fotó: Ohr Tibor

Csepreg Város Fúvószenekarának évadzáró koncertje volt, ez Iliás Attila vezényletével. Ezúttal nagyobb teret adtak a Reseterits-Boros Evelin vezette mazsoretteknek, akik működésük 25 éves jubileumát ünnepelték, és minősítést kértek Show kategória C fokban. Az első rész darabjait úgy válogatták, hogy a táncosok be tudják mutatni a koreográfiákat, amelyeket erre az alkalomra készülve megtanultak, és az utóbbi egy év fellépésein csiszoltak. Aztán amíg a zsűri – a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, Szabó Ferenc, és elnökségi tagjai, Csikós Györgyné Edit és Cserpesné Buzási Beáta – elvonult tanácskozni, a fúvószenekar végigjátszotta új számait.

 

Köszöntötték a kerek évfordulós zenészeket, Hoós Kornéliát (10), Pócza Dalmát és Horváth Csabát (15), Szele Ádámot (20), Fillinger Gyöngyvért és Horváth Lászlót (25), valamint Szele Tamást (30). Üdvözölték az új zenekari tagokat: Németh Rebekát, Iliás Mátét, Németh Botondot, Kancz Anettet, Kardos Mátyást és Ravay-Roth Josefet, két új pártoló tagot avattak, Szabó Ferencet és Pócza Ferencet.

A zsűri értékelte, és arany oklevéllel ismerte el a mazsorettek Rózsaszirom csoportját, akik mellett felléptek a Kisvirágok is. A jubiláló együttesnek gratulált Horváth Zoltán polgármester, Ziembicki Erzsébet, a művelődési ház igazgatója, a zenekar nevében pedig Szele Tamás elnök és Iliás Attila karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában