Tréning

2019.11.18. 10:00

Kalandok és álmok tanároknak Sárváron

A katolikus iskola tanárai egy hétvégére iskolapadba ültek, ám a székeket a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely vezetője, Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense rendezte körbe, hogy játékos élménypedagógiai tréningjét mutassa be.

Pajor András

Bányai Sándor a tanárokat hívta játszani

Fotó: Pajor András

– Tévhit, hogy csak a gyerekek játszanak, a felnőttek életében is jelen van és ugyanolyan fontos a játék. A pedagógusok esetében pedig különösen jelentős, hiszen a játék alapvető eszköz arra, hogy oktassanak és neveljenek. Az élménypedagógiai továbbképzés pont azt célozza, hogy a korábban szerzett ismereteket kicsit leporoljuk és felelevenítsük. Lássuk, hogy a játék szerepe nem veszett el – szólt az élménypedagógiáról Bányai Sándor.

Bányai Sándor a tanárokat hívta játszani
Fotó: Pajor András

A Szent László Katolikus Általános Iskola pedagógusai a háromnapos továbbképzés során saját bőrükön tapasztalhatták meg és élték át azt az önálló tanítási módszert, amelynek lényege a játék. Egymás között meg­tapasztalva, hogyan lehetnek diákjaik aktív részesei és irányítói saját tanulási, nevelési és fejlesztési folyamatuknak. A gyakorlatok és beszélgetések a komfortzónáról és annak elhagyásáról, a kockázat szerepéről, a szórakozás és megfelelés viszonyairól, a választás szabadságáról szóltak.

– Az élménypedagógiai hétvége jól sikerült, hiszen áldozatos és nyitott kollégákkal dolgozhattam együtt a testületben, akik befogadták az általam előadottakat – értékelte a közös munkát Bányai Sándor felnőttképzési menedzser. sár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában