Vádemelés

2019.11.26. 08:36

Kerékbilincset lopott Bécsből – A sárvári bíróság dönt a büntetéséről

Nem tartotta vissza a kerékbilincs a megbüntetett autóst, aki leszerelte és hazahozta az eszközt Bécsből. Lopás miatt vonják felelősségre.

VN

Tavaly májusban büntették meg az autóst az osztrák fővárosban. Közlekedési szabálysértések miatt 300 eurós pénzbüntetést kapott és egy kerékbilincset a kocsijára. Természetesen azért, hogy ne tudja használni a járművet, amíg ki nem fizeti a büntetést. Nem tartotta vissza a férfit: leszerelte az eszközt a kocsijáról és hazajött. Hozta a kerékbilincset is. Hivatalosan „dolog elleni erőszakkal” eltávolította a rendőrség tulajdonát képező, egyébként több mint 100 ezer forint értékű kerékbilincset.

A vasi ügyészség tájékoztatásából nem derül ki, hogy azóta megfizette-e az ausztriai bírságot, a Sárvári Járási Ügyészség „csak” lopás bűntette miatt emelt vádat ellene. A büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában