Szépkorúakat ünnepeltek

2019.11.25. 07:00

Két vasi faluban is tisztelegtek a helyi idősek életútja előtt

A megyében két helyen is az Idősek napja alkalmából szerveztek ünnepségeket. Váton és Salköveskúton is őket köszöntötték.

Lakosi Gabriella

Már a kezdés előtt telt ház volt, több mint százan gyűltek össze Váton a kultúrházban. A településen élő idős embereket hívták össze, hogy köszönthessék őket. A program elején a polgármester, Pup József üdvözölte az egybegyűlteket, mint mondta: nemcsak a kijelölt ünnepnapon, hanem egész évben a köszönet hangján kell szólni az idősekhez, hiszen nekik köszönhető, hogy az általuk kijelölt ösvényen haladhatunk tovább. Ők jelentik a stabilitást, az állandóságot, összetartják a családokat. Bölcsességük, segítségük pedig felbecsülhetetlen a mai, sokszor értékek nélküli világban – fogalmazott a falu vezetője. – Ők a kapocs, ami nem engedi, hogy a jövő és a múlt elszakadjon egymástól – tette hozzá.

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: akik egész életükben tettek a társadalomért, lakóhelyükért és ezzel az országért, azoknak meg kell kapniuk az ezért járó elismerést. Az idősek életútja pedig emlékeztethet minket arra, milyen jó időben is élünk, történeteik által megtanulhatjuk értékelni a háború és diktatúra nélküli mindennapokat.

Salköveskúton is az időseké volt a főszerep, itt is köszöntötte az egybegyűlteket Ágh Péter. Kiemelte, nagyon fontos volt számára, hogy mindkét rendezvényen megjelenhessen, ezáltal kifejezhesse tiszteletét az előző generációk előtt.

 

Hozzátette, mindannyian tartozunk az időseknek azzal, hogy azon dolgozunk, hogy a jövő is méltó legyen hozzájuk. Ehhez van, aki saját portájának rendbetartásával, a gyermekek nevelésével, más pedig akár egy település irányításával járulhat hozzá.

A köszöntők után a vendégeket a Citera zenekar szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában