Márton-nap alkalmából

2019.11.09. 21:21

Kicsit szerényebben, de vásároztunk

A szombat reggeli kiadós eső és a később is borongós időjárás ellenére dél körül már mind többen felkerekedtek, hogy kilátogassanak a Skanzenbe, a Szent Márton-napi nagyvásárra. Hiszen ehhez az őszi látványossághoz már-már ugyanúgy hozzátartozik a sárdagasztás és a szemerkélő eső, mint a kürtőskalács és a forralt bor.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: © Szendi Péter

Az árusok mintha megint egy kicsit kevesebben lettek volna, mint tavaly, sok volt a foghíj, csak hátul, a kápolna mögötti kanyarban volt igazi vásárhangulat. Valahogy úgy mint régen, amikor a csizmát, a kucsmát, meg a bőrbekecset a vásárban vette meg a falusi ember.

Fotók: Szendi Péter

Ahol lehet mustrálgatni, alkudni, sőt még utána is futhat az eladó a vevőnek egy jobb árajánlattal. Csak azzal a különbséggel, hogy a Márton-napi vásárban már jól megfér az erdélyi szőttes meg a horgolt csipkefüggöny az álomcsapdával, az indián amulettel, csakúgy, mint a sült libacomb a hotdoggal.

A gyerekek is kedvükre szórakozhattak. Felülhettek a körhintába fogott, unikornisos fejdísszel ékesített pónikra, íjászkodhattak, faraghattak töklámpást vagy megnézhették valamelyik tréfás előadást. A nézelődésre, falatozásra, vásárolgatásra még vasárnap is lesz lehetőség – reméljük, picit jobb időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában