Értéket közvetítenek

2019.11.15. 07:00

Körmenden tartották a turisztikai szakemberek országos találkozóját

A Magyar TDM Szövetség a Vasi Hegyhát-­Rábamente Turisztikai Egyesülettel közösen rendezte meg országos konferenciáját a MJUS-World Resortban.

Pogács Mónika

Bebes István polgármester mondott köszöntőt

Fotó: Szendi Péter

– A szakmai találkozó érdekessége, hogy idén először a kétnapos konferenciát egy úgynevezett nulladik nap vezette be, ahol az ország minden tájáról érkező szakemberek Vas megyével ismerkedhettek – mondta el Zágorhidi Czigány Ákos egyesületi elnök. Hozzátette: – Sokéves munka eredményeként sikerült az országos rendezvényt most a megyében megrendezni.

A fórum résztvevőit Bebes István polgármester köszöntötte. – A város turisztikai fejlesztései szinte egyedülállóak lesznek régiós szinten is, ez méltán emelheti még inkább az idegenforgalmi térképek fókuszába Körmendet – hangsúlyozta.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke elő­adásában a hálózati szereplők együttműködésének szükségességét emelte ki. – Fontos az előrelépéshez rendszerszinten gondolkodni, valamint elengedhetetlen a kreativitás, az innováció – hangsúlyozta.

Bebes István polgármester mondott köszöntőt
Fotó: Szendi Péter

Eva Luckerbauer, a Kelet-­Stájerországi Turisztikai Szövetség korábbi ügyvezetője osztrák desztinációfejlesztési stratégiákról beszélt. Kiemelte: a trendváltozást a termékek értékesítése során fontos érzékelnie a szakembereknek. Ma már a turisztikai piacon nem termékeket adnak el, hanem értékeket közvetítenek. A desztinációkba utazókra nem vevőként, hanem lelkes vendégként kell tekinteni, aki később, hazatérve a legjobb termékértékesítő lehet ­azzal, hogy továbbadja egy-egy desztináció jó hírét.

Molnár Anita programigazgató a Magyar Turisztikai Ügynökség képviseletében a hazai TDM-hálózat helyzetéről beszélt. Elhangzott: jelenleg 118 iroda működik az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában