Már készülnek a makettek

2019.11.25. 07:00

Közös adventi terepasztalt készítenek Szentgotthárdon és Lendván

Lendván és Szentgotthárdon is gőzerővel készülnek a két város közös adventi mézeskalács terepasztalának részletei.

Tersztyánszky Krisztina

Jó hangulatban telik a közös munka Fotó: VN/Gábor László

A határon átnyúló MURABA projektben mindkét városban civil szervezetek, intézményi közösségek és magánszemélyek vállalkozhatnak arra, hogy elkészítik a belváros egy-egy szép épületét.

Szentgotthárdon számos épület már „gazdára talált”. Elkészült a gimnázium makettje és a könyvtár, a zeneiskola és a templom is jó úton van a megvalósuláshoz. A héten az önkormányzat dolgozói sütögették együtt a kolostorépület elemeit. Szombaton Lendván, a Bánffy központban együtt díszítették az épületeket a két ország önkéntes makettkészítői. A cél, hogy a közösségek jó hangulatban együtt munkálkodjanak a város egy-egy részletének megörökítésében.

Jó hangulatban telik a közös munka Fotó: VN/Gábor László

Az elkészült, mintegy öt négyzetméteres terepasztalokat december 1-jétől Lendván, december 14-étől Szentgotthárdon, a színházban állítják ki. A mézeskalács épületeket karácsony előtt elárverezik, és a bevétellel a Karitász családsegítő munkájához járulnak hozzá a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában