Ittasan vezetett

2019.11.07. 08:04

Letartóztatták a tömördi halálos baleset okozóját

Elszökhet, elrejtőzhet – ezért egy hónapra letartóztatták az egyébként büntetett előéletű sofőrt, aki a múlt csütörtökön halálos közlekedési balesetet okozott Tömörnél.

VN

Fotó: Horváth Balázs

Halált okozó ittas járművezetéssel gyanúsítják a férfit, akinek letartóztatásáról a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója döntött, megegyezően az ügyész indítvánnyal – tájékoztatott közleményben dr. Simon József, Vas megye főügyésze, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A megalapozott gyanú szerint a férfi közepes fokban volt ittas, amikor Vasasszonyfa felé autózott és megcsúszott a járművével egy enyhén balra ívelő kanyarban. A személygépkocsi letért a jobb oldali padkára, majd az árokba, ahol száz métert sodródott, egy fának csapódott és kettészakadt.

Az autó utasa, aki az anyósülésen ült, olyan súlyosan megsérülést a balesetben, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye – ezért indítványozták a letartóztatást. A közleményből az is kiderül: büntetett előéletű, visszaeső a balesetet okozott sofőr, korábban két alkalommal érték ittas vezetésen, legutóbb néhány hete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában