Szorgos csapat

2019.11.05. 20:13

Önkéntesek napja a lápréten

Szorgos csapat gyűlt össze nemrég a tőzegmohás lápréten: az önkéntesek a természetvédelmi őrökkel karöltve tették rendbe a terepet a fagyok kezdete előtt.

Vas Népe

Nyolc önkéntesből és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreiből verbuválódott kis csapat gyülekezett a Lápok Házában, ahol egy háromnegyed órás programban megismerkedtek egymással a feladatra jelentkezők és az igazgatósági dolgozók. A Vas megyei természetvédelmi intézmény a honlapján számolt be az aktív napról, amely a bemutatkozás után az eligazítással folytatódott.

A várakozások alapján sok munka várt a jelentkezőkre, hiszen, mint írták, a megelőző hetekben vaddisznócsapat túrta fel a rétet, kárt okozva a gyepszőnyegben. Az önkéntesek feladata az összes túrás felszámolása volt, amivel kora délutánra végeztek a résztvevők. Szerencsére mivel frissek voltak a nyomok, a gyepszőnyeg visszaforgatásával minimálisra tudták csökkenteni a terepet ért természetvédelmi kárt – tették hozzá.

A portálon írtak arról is, hogy számolnak azzal: a vaddisznók minden bizonnyal megpróbálnak visszatérni a területre, ezért ennek megelőzésére vadkárelhárító berendezésként villanypásztort helyeztek üzembe a helyszínen, amelyet rendszeresen ellenőriznek az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai, ám újabb túrásokat nem fedeztek a gyepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában