nemzetközi döntő

2019.11.07. 13:54

Szombathelyi a legjobb közutas – Krakkóban lett V4-bajnok

Gueth Péter első magyar bajnokként hozhatta haza a győzteseknek járó vándorkupát Krakkóból, a V4 Rodeo versenyről.

Bakos Ágnes

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A V4 Rodeo verseny teljesen gyakorlatias megmérettetés, hiszen a lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat, jórészt időre. Az esetleges hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. Az idei nemzetközi döntőben négy teljesen különálló feladatot kellett teljesíteni, és a gyorsaság csak a feladatok egy részénél számított, nagy hangsúly volt a pontos és precíz vezetési stíluson is.

Fotók: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az idei volt a negyedik ilyen megmérettetés. Az, hogy Magyarországot kik képviseljék, megyei elődöntőkön, aztán országos döntőn dőlt el. Ezek nyomán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. három útüzemeltető szakmunkása utazott a V4-döntőre: a szombathelyi mérnökségről Gueth Péter, a pápai mérnökségről Pintér Gergely és a kápolnásnyéki mérnökségről Somorai Attila mérette meg magát Szlovákia, Csehország és Lengyelország közutasaival.

Gueth Péter négy feladatból háromban is az élen végzett és első magyar bajnokként elnyerte a vándorkupát. Somorai Attila a dobogó második fokára állhatott, Pintér Gergely pedig hatodik helyen végzett a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában