Békés, boldog időskort kívántak

2019.12.06. 07:00

A hetven év felettieket köszöntötték Szentpéterfán

Több évtizedes hagyományt követve ünnepelni hívták a falu 119, hetvenedik évét betöltött ősz hajú hölgyét, vagy éppen tar fejű öregurát, akik közül négyen már a kilencvenes éveiket tapossák.

Civil/László Antal

Generációk ünnepeltek együtt a szentpéterfai kultúrházban: fehér asztal mellett, műsorral

Fotó: VN/LA

A kultúrházban a Vöröskereszt aktivistái és az önkormányzat képviselői által megterített asztalok köré lassan megérkeztek a focimeccsről is a szurkoló öregfiúk. Az általános iskolások tamburazenekara horvát zenével oldotta a hangulatot, majd a szervezők nevében Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester köszöntötte az időskorú vendégeket.

Köszönetet mondott a falu gyarapodásáért, a szorgos munkában eltöltött évekért, a felnevelt gyermekekért, imádott unokákért. „Ne felejts el nevetni!”, „Ne mondj le semmiről!”, „Legyenek hosszú távú terveid!”, ”Őrizd a lélekmelegítő pillanatokat!” „Kerüld az orvosokat!” – hangzottak megszívlelendő jótanácsai.

Generációk ünnepeltek együtt a szentpéterfai kultúrházban: fehér asztal mellett, műsorral
Fotó: VN/LA

Az iskolások népviseletbe öltözött táncosai a szárnyai­kat bontogató Žgano junior tamburazenekar kíséretével ropták a horvát népi táncot, majd időutazásra invitálták a vendégeket. Kivetítőn jelentek meg a két éve megnyílt Értékek Házában bemutatott hajdani, autentikusan berendezett lakóhelyiségek, gazdasági eszközök, miközben ezek használatáról, a múlt század eleji életről meséltek a diákok és a múzeum megalkotói. Ezzel meg is adták a kezdő témákat az em­lékidéző beszélgetésekhez.

A „Boldog születésnapot” című dallal a születésnapjukat ünneplőket köszöntötték, és nem feledkeztek meg a Katalin- és Erzsébet-névnaposokról sem. Azoknak, akik egészségi állapotuk miatt, vagy más oknál fogva nem tudtak eljönni, kis süteményes csomagot küldve kívántak békés, boldog öregkort.

A süteményekkel, szomj­oltókkal megrakott asztalok mellett az alkalomra összeállt zenekar közreműködésével vidám nótázás kezdődött, amely késő estébe nyúlóan tette emlékezetessé a faluközösség vasárnap délutánját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában