Vasi éghajlatváltozási platform

2019.12.06. 07:00

A megyében csak 15 vízkárelhárítási terv felel meg az előírásnak

A Vas megyei Éghajlatváltozási Platform december elején ülésezett a megyeházán. A szervezet 2017-ben alakult a megyei klímastratégia elkészítésének támogatására. Most aktualizálták a tervet, figyelembe véve a változásokat és az új beavatkozási területeket.

Lakosi Gabriella

A platform a környezettudatosság híve

Fotó: Illusztráció: Pixabay

Az ülésen részt vettek a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, az Öko-Skála Tanácsadó Iroda, az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Vas Megyei Kormányhivatal témában érintett főosztályainak képviselői.

Dr. Kondora Bálint, a platform elnöke kiemelte: a megyei klímastratégia szerepe a jövőben várhatóan felértékelődik. Új intézkedési javaslatként a platform támogatja a települési vízkárelhárítási tervek kidolgozását, ugyanis a megyében mindössze 15 olyan terv készült, amely megfelel a hatósági követelményeknek.

A platform a környezettudatosság híve
Illusztráció: Pixabay

A levegő minőségének javítása érdekében szorgalmazták, hogy növeljék a zöldhulladék-lerakók számát. A platform tagjai fontosnak tartják a szemléletformálást, üdvözlik a közösségi faültetési akciókat, hangsúlyozva, hogy ezeket célszerű szakemberek, erdészek bevonásával megvalósítani. Döntöttek a tagság bővítéséről és a partneri kapcsolatok folytatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában