Az énekesnő egy modern kori női apostol

2019.12.05. 07:00

A népi imádságtól a klasszikus zenéig

A ragyogó tehetség, Pitti Katalin operaénekesnő lép fel hétvégén egymás után négyszer a toronyi plébániához tartozó templomokban.

Merklin Tímea

Pitti Katalin énekel a toronyi plébánia templomaiban hétvégén

Fotó: VN-Archív

December 7-én, szombaton 18 órakor Bucsu községben az előesti szentmisén, 8-án vasárnap reggel 8-kor a dozmati, fél 10-kor a toronyi, 11-kor a séi szentmisén fog énekelni.

Tavaly decemberben a szombathelyi székesegyházban adott hangversenyt. A Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő koncertjén sok más mellett jól megfért egymással az Én kinyitom én ajtómat kezdetű népi imádság és Bach Ave Mariája. Akkor dr. Perger Gyula atya azzal vezette be a koncertet, hogy elmondta róla, köszöntve egyúttal december 7-én esedékes születésnapján: tehetséget, szépséget és küzdőképességet kapott az életpályájához, azon operaénekesek közé tartozik, akik nem csupán szép hangjukkal, de alakításuk, szerepformálásuk drámai erejével is hatnak a közönségre. Szenvedélyes, olykor halni, máskor nagyon is élni akaró. Minden leveretésből képes talpra állni. Nem rettenti el az újrakezdés, megtanult a fájdalomból és a szenvedésből erényt kovácsolni.

Pitti Katalin énekel a toronyi plébánia templomaiban hétvégén
Fotó: VN-Archív

A plébános most arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a meghívására az operaénekesnő ismét fellép a toronyi plébánia területén a hétvégi szentmiséken: a születésnapján este Bucsuban, majd másnap Dozmaton, Sében, Toronyban. Nem véletlenül ezekre a napokra esik a meghívás. Ismét köszönheti őt az itteni közönség, kifejezheti háláját, amiért megmutatja nekünk, milyen bőkezű volt vele a Teremtő. A küzdőképességét úgy tette próbára, hogy megjáratta vele a poklot is. Ám a szenvedés csak táplálta, gazdagította művészi tevékenységét.

Dr. Perger Gyula úgy fogalmaz: Pitti Katalin evangéliumot hirdet. És ismeri az adni vágyás örömét. Viszi dalait, kedves lényét, és terjeszti Hamvas Béla gondolatait, mint egy modern kori női apostol: „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában