betelefonáló

2019.12.15. 08:46

Bombariadó miatt maradt el a Delta zenekar szombathelyi bulija (Frissítve!)

A reggeli órákban sikerült telefonon elérnünk Takács Jánost, a Delta Zenekar Vas megyei rendezvényeit szervező D-Buli Kft ügyvezetőjét, a tegnapi Aréna-beli koncert rendezőjét, aki részletesen beszámolt az éjszaka történtekről.

Tersztyánszky Krisztina, Horváth Balázs

Körülbelül kétezer ember bulizott jó hangulatban az Arénában, amikor kevéssel egy óra után rendőrök érkeztek a helyszínre azzal az információval, hogy ismeretlen személy bombariadót jelentett be a 112-es segélyhívó számra. A biztonsági szolgálat értesítésére a zenekar azonnal leállt, és bemondták, hogy ki kell üríteni az Arénát. A tűzszerészek átvizsgálták az épületet, de robbanóanyagot nem találtak.

- Az embereket kiterelték, először az utcára, illetve később átmehettek a Sugár úti kiscsarnokba, hogy ne fázzanak, hiszen a kabátokat nem volt idő kiváltani. Az átvizsgálás körülbelül háromnegyed négykor ért véget, eddigre már a közönség nagy része szétoszlott, és különben sem lett volna már értelme folytatni a koncertet, hiszen csak 4 óráig volt engedélyezve a rendezvény. Többen érdeklődtek, visszakapják-e a jegyek árát? Erre az a válaszunk, hogy mivel a riadó idejére már a koncertnek több, mint a fele lezajlott, nem gondolkodunk a 2500 forintos jegyárak visszatérítésében, a zenekarral egyeztetve valamilyen más módon szeretnénk majd kárpótolni a közönségünket. Kivételt képeznek azok, akik elővételben vettek jegyet, és a kiürítésig még nem érkeztek meg a koncertre és egyáltalán nem tudtak bejutni. Őket hétfőn a facebook oldalunkon tájékoztatjuk a további teendőkről.

Fotók: Horváth Balázs

Takács János hozzátette, hogy a zenekart nagyon lesújtotta a szombat éjszakai riadó, hiszen minden évben ez a legnagyobb koncertjük, amire már hónapok óta készültek, és pont a tetőfokán kellett félbeszakítaniuk a bulit. Az Arénában öt év óta minden évben két koncertet ad a zenekar, ilyen kirívó esemény soha nem történt. A tegnapi buli különösen békésen zajlott, nyugodt volt a közönség, éjjel egyig a biztonsági szolgálatnak nem volt semmi feladata. Semmi jel nem mutatott arra, hogy valaki el akarja rontani a mások szórakozását.

-Tőlünk teljesen független dolog történt, ami a zenekarról alkotott imázst is rontja. Ezért is mindenképpen feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen. A rendőrségtől úgy tudjuk, hogy sim kártya nélküli telefonról érkezett a bejelentés, így az elkövetőnek könnyebb elbújnia a felelősségrevonás elől. De nagyon reméljük,hogy 2019-ben már megvannak az eszközök arra, hogy kinyomozzák az ismeretlen személyét és megkapja a méltó büntetését. Ez nem csak a zenekar miatt fontos. Ha ilyen „vicceket” büntetlenül el lehet követni, akkor ez megtörténet egy komolyzenei, egy sport-, gyermek- vagy bármilyen más rendezvényen – tette hozzá a szervező.

A rendőrség sajtószóvivője megkeresésünkre ezt a választ adta: az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, azonban tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem adhatok.

Frissítés:

Információink szerint a bombafenyegetés hajnali 2 óra után nem sokkal történt, úgy tudjuk, hogy telefonon. Az embereket a villanyok felkapcsolása után küldték ki a teremből, sokan a kabátjaikhoz sem jutottak hozzá azonnal, hosszan kellett a nulla fok körüli hőmérsékletben várakozniuk az utcán. A szomszédos sportcsarnokot is kinyitották, ide bárki bemehetett melegedni. A várakozás közben kisebb verekedés is kialakult, ebben egy ember megsérült.

19.14

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában