apró hősökért

2019.12.06. 07:00

Csík zenekar – Nemes ügy alkalmából ad koncertet Szombathelyen

A Csík zenekar december 8-án ismét ellátogat Szombathelyre, ezúttal a jótékonyság jegyében: koraszülötteket lélegeztető gépre gyűjtenek.

Polgár Patrícia

Tavaly sikeresen zárult a Csík zenekar jótékonysági koncertje

Fotó: VN Archív/Horváth Balázs

A Kossuth-díjas együttes nemes ügy érdekében ad koncertet vasárnap: a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány minden belépőjegy árából 500 forintot ajánl fel a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány számára jótékony célra. Nem új keletű a rendezvény ötlete, tavaly egyet már sikerrel rendeztek meg.

Dr. Nemény András polgármester elmondta:

– Ebben az évben a pénz egy részéből a zeneiskolának vásárolnak majd hangszereket, a fennmaradó összeget a Zseboroszlán Alapítvány részére ajánlják fel. Az alapítvány célja a súlyos, életveszélyes állapotban lévő koraszülöttek ellátásának támogatása, a számukra szükséges, lehető legkorszerűbb eszközök biztosítása.

Tavaly sikeresen zárult a Csík zenekar jótékonysági koncertje
Fotó: VN Archív/Horváth Balázs

A koncerten összegyűlt összegből olyan lélegeztetőgépet szeretnének vásárolni, melynek alkalmazásával nem szükséges tubust tenni a kisbabák légcsövébe, elegendő maszkkal lélegeztetni őket. A Csík zenekar december 8-án 19 órakor lép színpadra nagyszabású műsorával az Agora MSH-ban.

Repertoárjukba bekerült egy szombathelyi kötődésű dal is: az Anima Sound System Sose lesz vége című számát dolgozták fel, amit Prieger Zsolt szerzett. Előzenekaruk a Z-generáció lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában